Ampliació COVID de l'Hospital Moisès Broggi

Població
Sant Joan Despí
Equip d'arquitectura
Lluís Moran Molins
Equip d'estructura
BBG Estructures
Any de construcció
2021
Categoria
Clíniques i Hospitals
Descripció

Amb ocasió de la Pandèmia de la COVID-19, el mes d'octubre de 2020, el Servei Català de la Salut va engegar la construcció, amb caràcter d'emergència, de 5 mòduls hospitalaris, d'uns 5000 m² cada un, associats a alguns dels principals hospitals de la regió sanitària catalana. Un d'aquests hospitals ampliats va ser el Moisès Broggi, a Sant Joan Despí.

La idea arquitectònica de partida va ser la de generar un contenidor molt compacte, amb un gran espai central, recolzat en un perímetre preparat per assumir la funció resistent total i el recorregut d'algunes instal·lacions. Aquesta idea es va materialitzar amb dos conjunts de costelles triangulades, una a cada façana longitudinal, sent els elements horitzontals unes bigues contínues de gran potència que s'hi recolzen i suporten cada un dels forjats construïts amb plaques alveolars.

A les dues façanes curtes, al costat dels dos nuclis resistents, s'hi emplacen els dos nuclis de comunicació vertical. Aquests, però, no participen en el sistema d'estabilització.

Seleccionats als Premis Catalunya Construcció 2021

L'obra d'Ampliació COVID de l'Hospital Moisès Broggi ha estat seleccionada als Premis Catalunya Construcció 2021. [+]